Regels

Een vrije en toegankelijke challenge

Regels

Een vrije en toegankelijke challenge

 1. De CHAT bestaat uit 6 evenementen en is een vrije uitdaging toegankelijk voor alle niveaus van Trailers.

 2. Alle deelnemers schrijven zich in en zijn zelf verantwoordelijk. De organisatoren van de CHAT en de evenementen die er deel van uitmaken van de CHAT ontheffen zich dan ook van elke verantwoordelijkheid in geval van een ongeval. CHAT raadt ten zeerste aan om een ernstig medisch onderzoek te laten uitvoeren alvorens zich in te schrijven voor de Challenge Haute-Ardenne de Trail.

 3. CHAT-deelnemers schrijven zich in om plezier te hebben en de natuur te respecteren. Elke deelnemer die er op betrapt wordt afval in de natuur te gooien, wordt automatisch gediskwalificeerd voor de CHAT.

 4. Het bedrag van het inschrijvingsgeld voor elk evenement is ter beoordeling van de rijder op basis van het principe van bewuste deelname met een minimum van één euro.

 5. Autonoom parcours: geen vaste tankbeurt op de parcoursen. Uiteindelijk een watervoorziening voor lange afstanden. Geen assistentie tijdens de race op straffe van eliminatie. Een solide bevoorradingspunt bij de finish

 6. Met het oog op de sympathieke instelling van de Trail, zal er geen puntenrangschikking zijn. Elke deelnemer zal beloond worden in functie van het aantal afgelegde kilometers tijdens de Challenge de la Haute-Ardenne.

 7. Er bestaan drie ranglijsten:

  Dames:

  Grote gouden hinde - deelnemers die minstens 200 km hebben afgelegd.

  Grote zilveren hinde - deelnemers die minstens 125 km hebben afgelegd.

  Grote bronzen hinde - deelnemers die minstens 75 km hebben afgelegd.

  Heren:

  Grote gouden herten - deelnemers die minstens 200 km hebben afgelegd.

  Grote zilveren herten - deelnemers die minstens 125 km hebben afgelegd.

  Grote bronzen herten - deelnemers die minstens 75 km hebben afgelegd.

  Om in het klassement opgenomen te kunnen worden, moet de renner deelnemen aan minstens 5 van de 6 evenementen die samen de Challenge de la Haute-Ardenne de Trail vormen.

 8. De certificaten zullen in het vroege najaar bij het "UIT"-evenement worden overhandigd..
 9. De Challenge haute-Ardenne de Trail wordt georganiseerd door Trailliefhebbers die de waarden die deze sport uitdraagt ondersteunen. De organisatoren willen deze liefde delen en de deelnemers de regio laten ontdekken via de vele paden die de Hoge Ardennen doorkruisen. De organisatoren van CHAT verwachten van de deelnemers dat ze zich inzetten voor de waarden van CHAT en dat ze in een vreedzame sfeer van de looptochten genieten.