Challenge – Hoge Ardennen

Challenge van gepassioneerde mensen in Hoge Ardennen

Challenge – Hoge Ardennen

Challenge van gepassioneerde mensen in Hoge Ardennen

CHAT - Challenge Haute Ardenne de Trail

« Klimmen en klauteren in het bos, op handen en voeten op het mos, met blote benen door de beken, door de valleien wandelen, steile hellingen afglijden en de rijkdommen van de prachtige natuur door de seizoenen heen ontdekken, dat is een beetje de reden van bestaan voor de trailer!  »

De Challenge de la Haute Ardenne de Trail vindt plaats in de regio van de Ardeense Hoogvlakten en is tevens dan ook hét visitekaartje achter deze filosofie!

De bekkens van de Ourthe, de Lienne, de Salm, de Aisne en hun zijrivieren vormen het reliëf van deze streek. En het is net dat reliëf dat de trailers weten te waarderen!


DE HOGE ARDENNE


Nog voordat de mens zijn stempel op het landschap had gedrukt, heeft de natuur het landschap gevormd. De diepe valleien zijn uitgehouwen door de Ourthe of de Salm, rotsachtige uitlopers zijn gecreëerd en de natuur gaf zijn voorkeur aan een bepaald type natuurlijke vegetatie. De hoge Ardennen bestaan niet alleen uit bosmassieven, diepe valleien en hoge plateaus, maar u vindt er eveneens goed bewaard gebleven weidelandschappen al dan niet omringd door hagen die contrasteren met de clichés van de hoge Ardennen.

Deze regio maakt deel uit van het Rijnlands Leisteenplateau en wordt omringd door hoogvlakten met een hoogte van vaak meer dan 500 m (Plateau des Tailles en Baraque de Fraiture 652 m).

In de loop van de geologische tijd hebben de rivieren van dit plateau vaak diepe valleien uitgehouwen. Aan de voet van deze valleien bereikt de hoogte slechts 260m bij La Roche en 360m bij Vielsalm. Door in de leisteen te verzinken, hebben deze rivieren de regio wild gebeeldhouwd en weelderige meanders onthuld.


CHALLENGE VAN DE HOGE ARDENNE DE TRAIL

Wat is een betere manier om deze prachtige streek te ontdekken dan door de paden te volgen van echte inboorlingen die van hun land houden en die als hun grootste wens hebben om het bekend te maken?

Deze loopwedstrijd is één van de 7 van de Challenge de la Haute Ardenne de Trail en is vooral bedoeld om ervoor te zorgen dat het af te leggen parcours het beste in de regio is, dat de panorama's in uw geheugen gegrift blijven, dat de ontmoetingen warm zijn en dat de geproefde streekproducten in de smaak vallen. De verschillende CHAT-evenementen bieden de deelnemers een breed overzicht van de verschillende facetten van de regio aan.


STREEKPRODUCTEN

De CHAT-routes worden voorgesteld door echte Ardeense trailers die hun regio op hun duimpje kennen. Na de wedstrijd willen deze organisatoren van de gelegenheid gebruik maken om de producten die in de Ardennen geproduceerd worden te promoten.

De "after" is inderdaad de ideale tijd voor uitwisselingen, gezelligheid en openhartig lachen met een goed glas bier erbij . Onze regio heeft veel goeie brouwerijen. Dus we praten graag na met heerlijke streekbieren zoals het LUPULUS bier, het bier van brouwerij La LIENNE, La Bière d'OSTER, La Bière de l'ATTRAIT en het welbekende bier La THArée, ontwikkeld door de 3 organisatoren van de gelijknamige route.


DE TRAIL SPIRIT

De trail spirit is het feit dat men de natuurlijke omgeving waarin men zich ontwikkelt respecteert, zonder deze te vernederen of te vervuilen; het is het feit dat men zichzelf overtreft zonder anderen te overtreffen; het is het feit dat men een persoon in fysieke of materiële moeilijkheden helpt; en het is dit delen en gezelligheid die lijkt te heersen en die zo veel mensen aantrekt.

Het moet gezegd worden dat het trailen steeds competitiever wordt aangezien de renners zich beter en beter voorbereiden en hun seizoen organiseren in functie van bepaalde objectieven. Dat betekent dat sommige evenementen met spanning worden afgewacht. Sommige organisaties profiteren van deze gelegenheid en vragen een inschrijftarief van meer dan 1 euro per kilometer. CHAT wil in deze "trail spirit" blijven en de democratische prijzen behouden. Daarom bieden onze organisaties bewuste participatie aan, d.w.z. dat deelnemers bewust betalen voor wat ze gaan leven met minimaal één euro.

De Challenge bestaat uit 6 evenementen die deze geest van delen en gezelligheid tegen zeer lage prijzen gemeen hebben.